Η ιστορία μας - Δωδώνη - Θεϊκό Παγωτό
Widget Image

Όταν φτιάχνεις παγωτό από το 1967 με την ίδια συνταγή, είσαι μοναδικός ή μονότονος; Για εμάς κάθε μέρα είναι μοναδική, γιατί έχει την ίδια απόλαυση, την ίδια ένταση, την ίδια αγωνία όπως και εκείνη την πρώτη μέρα που αποφασίσαμε να φτιάξουμε το πρώτο μας παγωτό.

+30 210 6071 300 info@dodoni.com.gr 31 Dodonis Str., Pallini,
Athens, 15351, Greece
Title Image

Η ιστορία μας

Η ιστορία μας - Δωδώνη - Θεϊκό Παγωτό
1967

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Έναρξη δραστηριότητας της εταιρείας με άνοιγμα του πρώτου καταστήματος (γαλακτοπωλείο) στο κέντρο των Αθηνών στην Κυψέλη με το όνομα Δωδώνη. Στην αρχική του μορφή το μικρό γαλακτοπωλείο, με τρία μόλις τραπεζάκια στο εσωτερικό του, πουλούσε γάλα, κρέμες, γιαούρτι, ρυζόγαλο, αυγά, γαλακτομπούρεκο, κανταΐφι, μπακλαβά, αλλά και ποικιλίες για ούζο! Συνδυάζοντας τις παραδοσιακές συνταγές από τον τόπο καταγωγής τους, με φρέσκα υλικά από όλη την Ελλάδα, που προμηθευόταν από τη Δημοτική Αγορά της Φωκίωνος Νέγρη, δεν θα αργούσαν να παρουσιάσουν εκλεκτές και πρωτότυπες γεύσεις παγωτού.

1970

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Ξεκινάει η παραγωγή και η διάθεση παγωτού σε μικρή κλίμακα. Ανάμεσα στις πρώτες γεύσεις που επιλέχθηκαν ήταν και το παρφέ κρέμα, το οποίο δεν θα αργούσε να αναδειχθεί σε προϊόν-σήμα κατατεθέν για την εταιρεία, που θα έβλεπε τους λάτρεις του να περιμένουν υπομονετικά στην ουρά, που συχνά έφθανε μέχρι έξω από το μαγαζί, για να το αγοράσουν. Μάλιστα, δεν ήταν λίγοι εκείνοι, που όντας ανυπόμονοι, το αγόραζαν κατά την παραγωγή του (φρέσκο) για να το παγώσουν σπίτι.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα νέα για το παγωτό με την «θεϊκή γεύση», όπως αποκαλούσαν το παρφέ κρέμα και το καϊμάκι πασπαλισμένο με στιγμιαίο καφέ, θα διαδοθεί από στόμα σε στόμα προσελκύοντας όλη την αφρόκρεμα της Αθήνας. Από τα τραπεζάκια του παγωτοπωλείου της Κυψέλης θα περνούσαν οι Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Σταυρίδης, Γιώργος Κωνσταντίνου, Ιάκωβος Καμπανέλλης, καθώς και η Τζένη Καρέζη, με την οποία υπήρχε και επαγγελματική συνεργασία, με τη μορφή της τροφοδοσίας του κυλικείου του θεάτρου της.

1975

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Το αρχικό λογότυπο, που σχεδιάστηκε από άνθρωπο της οικογένειας, ήταν σε κόκκινο χρώμα, με το δεύτερο «ω» της επωνυμίας να σχηματίζει ένα χωνάκι παγωτού (λίγα χρόνια αργότερα το λογότυπο θα αποκτούσε τη σημερινή του μορφή). Το δε παγωτό φυλασσόταν σε ογκώδη 15κιλα μεταλλικά δοχεία, πριν αντικατασταθεί, τα επόμενα χρόνια, με τα πιο πρακτικά πλαστικά δοχεία των 8 κιλών

1977

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Τα χρόνια που ακολουθούν η ανάπτυξη της εταιρείας Δωδώνη, που πλέον έχει μεταφέρει τις εγκαταστάσεις της στην Παλλήνη, είναι καταιγιστική.

1984-1986

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Ανοίγει το 1o εταιρικό κατάστημα με την μορφή gelateria στην Κηφισιά και το 1ο κατάστημα franchise στο Χαλάνδρι. Το 1986 ξεκινά η παραγωγή των δύο πρώτων πρωτοποριακών γεύσεων παγωτού του γιαουρτιού και του μάνγκο.

1991-1992

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

H εταιρεία ξεκινά την παραγωγή και κατεψυγμένων παραδοσιακών γλυκών, και ειδών αρτοποιίας όπου μαζί με τα «θεϊκά» παγωτά δωδώνη διατίθενται μέσω ενός δικτύου 165 καταστημάτων και θεωρούνται τα καλύτερα παγωτά σε γεύση και ποιότητα στην Ελλάδα, με την αναγνωρισιμότητά τους να φθάνει το 98%.

1991-1995

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Διαθέτοντας 400 και πλέον σημεία χονδρικής πώλησης και χωρίς την παραμικρή διαφημιστική προσπάθεια, έχει καταφέρει να εδραιωθεί στο χώρο του παγωτού και να διαθέτει 17 καταστήματα franchise. Ενδεικτικό της επιτυχίας των ποιοτικών προϊόντων της ήταν το γεγονός ότι η πρώτη διαφημιστική επικοινωνία έγινε μόλις το 1993 με επικοινωνία σε ραδιόφωνο και αφίσες και το 1995 το γνωστό pin-up έγινε viral σε όλη την Ελλάδα να απολαμβάνει το παγωτό δωδωνη.

1996

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Η δωδώνη εισάγει μια νέα τεχνολογία παραγωγής και δημιουργεί μικροβιολογικό και χημικό εργαστήριο αυτοελέγχου στις εγκαταστάσεις της.

1999

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Στα τέλη της δεκαετίας του 1990, η δωδώνη παύει να είναι οικογενειακή επιχείρηση, όταν 3 οι μέτοχοι ο Βασίλης Μπλέτσος, η Σοφία Ξήτα και ο Κώστας Μπέλλος (γιος της κας Ξήτα) πουλάνε σε επενδυτικό γκρουπ (το 2007 μεταπωλήθηκε στο group της NBGI της Εθνικής Τράπεζας). Λανσάρεται το συσκευασμένο παγωτό, ενώ παράλληλα το δίκτυο ξεπερνά τα 80 καταστήματα.

2003--2004

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Νέα ανακαίνιση δικτύου καταστημάτων. Το δίκτυο της δωδώνης απαριθμεί πάνω από 160 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα.

2005

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Λαμβάνει την 1η πιστοποίηση HΑCCP κατά το πρότυπο ISO 22000  για τη διασφάλιση της υγιεινής και της ποιότητας των προϊόντων της.

2008-2011

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Η εταιρεία επεκτείνει τις δραστηριότητές της παράγοντας ευρεία γκάμα γλυκών και σνακ, ενώ παράλληλα τα καταστήματα ανανεώνονται σε Δωδώνη Café προσφέροντας, επιπλέον του παγωτού και πλήρη γκάμα καφέ και ροφημάτων

2012

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Ξεσπά φωτιά και καταστρέφεται μέρος της παραγωγικής μονάδας. Αυτό όχι μόνο δε σταμάτησε λεπτό την παραγωγική της δραστηριότητα, αλλά η χρονιά έκλεισε με αύξηση στις πωλήσεις τη στιγμή που η αγορά παγωτού στο σύνολό της κατέγραψε πτώση. Το προσωπικό της εταιρείας πλέον ξεπερνά τα 100 άτομα. Τότε ήταν και η χρονιά που δημιουργήθηκε  η επαναστατική και πετυχημένη αλυσίδα frozen yogurt με το όνομα «Chillbox» με τη φούξια συσκευασία και το «δημιούργησε το όπως το θες εσύ» concept.

2013

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Γίνεται ανακαίνιση εργοστασίου. Νέες συνεργασίες & καινοτόμα προϊόντα.
Νέα επικοινωνιακή καμπάνια.

2023

Η Ιστορία μας

Η Ιστορία μας

Σήμερα 56 χρόνια μετά και περνώντας μέσα από μεγάλες επιτυχίες αλλά και δυσκολίες, η δωδώνη συνεχίζει να φτιάχνει παγωτό με την ίδια αγάπη και την ίδια αυστηρότητα, ώστε να προσφέρει τη μοναδική γεύση των παγωτών της σε κάθε Έλληνα ή ξένο που μας προτιμά.