Parfaits
Τα πιο γνωστά παρφέ και από τα πρώτα στην ελληνική αγορά. Η συνταγή είναι μία και αναλλοίωτη από τότε, εκείνο το μικρό γαλακτοπωλείο στην Κυψέλη όπου το φρέσκο γάλα, η φρέσκια κρέμα γάλακτος, τα ολόφρεσκα αυγά και το χειροποίητο γλυκό του κουταλιού κυδώνι δημιούργησαν μια μοναδική κατηγορία παγωτού για την δωδωνη.
Σήμερα, πάνω από 50 χρόνια μετά, παρασκευάζεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο στο εργοστάσιο της Δωδώνη στην Παλλήνη. Φρέσκα κυδώνια Πηλίου φτάνουν κάθε χρόνο στις αρχές του Οκτωβρίου και οι άνθρωποι της παραγωγής φροντίζουν για το καθάρισμα, και την ετοιμασία του γλυκού. Τα τραγανιστά, καραμελωμένα αμύγδαλα, τα φιστίκια και τα φουντούκια που καβουρδίζονται για να γεμίσουν με μυρωδιά και γεύση τα παρφέ δωδώνη, ψήνονται καθημερινά. Και οι πέντε πλέον γεύσεις των παρφέ είναι εξαιρετικές, γιατί φτιάχνονται με τα αγνότερα υλικά, από ανθρώπους που αγαπούν και σέβονται τη δουλειά τους.